Egyre többen számolnak a webergonómiával

Az elmúlt években, ha weboldalak fejlesztéséről, optimalizálásáról, a sikeresség növeléséről volt szó, akkor a sláger téma egyértelműen a SEO, a keresőoptimalizálás volt. Ahogy azt az oldal “vezércikkének” is nevezhető bejegyzésben kifejtettem, ez valóban fontos pont, de önmagában nem elégséges (lásd: A felhasználónak mindig igaza van!)

Az utóbbi időben szerencsére egyre több blogban, konferencián, meetupon és egyéb rendezvényen kapnak hangsúlyt a használhatósághoz kapcsolódó témakörök.

A legutóbbi MeetOFF után Mazsi és Takács Dani kerestek meg azzal, hogy egy néhány napos szabadegyetemet szerveznek elsősorban könyvtárosok számára, és szeretnének felkérni egy előadásra.

A céljuk az, hogy a résztvevőknek egy pár napos képzést tartsanak, majd ennek az anyagát felhasználva egy kiadványt is létrehozzanak, amely a könyvtárakat, könyvtárosokat segíti abban, hogy az internet lehetőségeit a lehető legjobban ki tudják használni.

Ami miatt azonnal szimpatikus volt a program: a tartalomszerkesztés, valamint a “szokásos” SEO és webanalitika mellett a webes projektekmenedzsment és a webergonómia is a témakörök között szerepelt. A programból és a tervezett előadók névsorából ítélve egy gyakorlatias, valóban jól hasznosítható ismereteket átadó rendezvényről lesz szó. Amint végleges lesz a program és az előadói névsor, egy újabb bejegyzésben beszámolok majd róla.

A tendencia azt gondolom egyértelmű, egyre többen ismerik fel a használhatóság fejlesztésében rejlő lehetőségeket és a téma fontosságát.

Schmidi

Webfejlesztő, termékmenedzser, használhatósági hittérítő. Korábban a DoclerHoldingnál tevékenykedett, jelenleg az Extreme Digital csapatának tagja. A könnyen használható weboldalak, a usability és az információmegosztás lelkes híve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.