A/B tesztelés – Webkonf 2012.

Október 20-án a Magyarországi Web Konferencián tartottam előadást az A/B tesztelésről. A prezentáció alapját az itt korábban megjelent cikkeim alkották, néhány aktualitással kiegészítve.

Érdekes volt látni azt, hogy az elmúlt évben a UI/UX szekció a legkisebb előadóban kapott helyett, míg idén ez a blokk már a legnagyobb, 330 fős terembe került – az érdeklődők száma pedig igazolta is a szervezők ezen döntését.

Gócza Zoltán a Kétszer mérj, egyszer vágj – adatokkal a jobb designért című előadásában szintén kitért az A/B tesztelésre, bizonyos pontokon egyeztek, máshol kissé eltértek a tapasztalataink. Sajnos Zoli nem tudott a délutáni szekcióig maradni, pedig érdekes lett volna egy konstruktív vitával zárni a témát.

A prezentációm elérhető a SlideShare-en:

A részletes program a többi előadás anyagával a konferencia oldalán található.

Egyre többen számolnak a webergonómiával

Az elmúlt években, ha weboldalak fejlesztéséről, optimalizálásáról, a sikeresség növeléséről volt szó, akkor a sláger téma egyértelműen a SEO, a keresőoptimalizálás volt. Ahogy azt az oldal “vezércikkének” is nevezhető bejegyzésben kifejtettem, ez valóban fontos pont, de önmagában nem elégséges (lásd: A felhasználónak mindig igaza van!)

Az utóbbi időben szerencsére egyre több blogban, konferencián, meetupon és egyéb rendezvényen kapnak hangsúlyt a használhatósághoz kapcsolódó témakörök.

A legutóbbi MeetOFF után Mazsi és Takács Dani kerestek meg azzal, hogy egy néhány napos szabadegyetemet szerveznek elsősorban könyvtárosok számára, és szeretnének felkérni egy előadásra.

(tovább…)