UX MeefOFF, 2011. aug. 25.

MeetOFFMeetOFF csapata újabb rendezvényre csábítja a közönséget, ezúttal a User eXperience, vagyis a felhasználói élmény a téma.

Az időpont: 2011. augusztus 25., 19:00
A helyszín: Fogasház, Budapest VII. Akacfa utca 51.

Előzetesen jelentkezni a meetup.com oldalon lehet.

Mindennapi szörfölésünk során egyre fontosabb a hozzáadott érték a felkeresett weboldalakon. A pár éves újdonságok lassan elvárásokká szelídültek. Nem mindegy hát mekkora örömmel használunk valamit. Leegyszerűsítve ezekkel foglalkozik a felhasználói élmény, User Experience, röviden UX. Persze pontosabb definíciót előadóinktól kaptok, hisz ők értnek hozzá a legjobban. Például, hogy mennyire rossz a magyar fordítás és mennyivel több szimpla élménynél a fogalom. Lássuk, kikre számítunk 2011. 08. 25-én este:

Google+ böngészőteszt

BöngészőkWebes fejlesztők körében gyakori téma az egyes böngészőkre való optimalizálás, illetve annak a kérdése, hogy melyik böngészőt illik/célszerű támogatni, és melyiket kellene már végleg elfelejteni.

fejlesztők általában a modernizáció mellett érvelnek, szeretnék az új megoldásokat használni, miközben a korábbi verziók támogatásával járó pluszmunkától szívesen megszabadulnának. A megrendelő vagy a menedzsment ezzel szemben sokszor választja inkább a plusz erőforrással járó fejlesztést annak érdekében, hogy a kisebb arányban használt böngészők felhasználóit se veszítse el a látogatói közül. Kompromisszumos megoldásként felmerül az a megoldás, hogy a korábbi szoftverekben használható, de csökkent funkcionalitással vagy látvánnyal működő oldalakat készítenek el.

(tovább…)