A/B tesztelés – Webkonf 2012.

Október 20-án a Magyarországi Web Konferencián tartottam előadást az A/B tesztelésről. A prezentáció alapját az itt korábban megjelent cikkeim alkották, néhány aktualitással kiegészítve.

Érdekes volt látni azt, hogy az elmúlt évben a UI/UX szekció a legkisebb előadóban kapott helyett, míg idén ez a blokk már a legnagyobb, 330 fős terembe került – az érdeklődők száma pedig igazolta is a szervezők ezen döntését.

Gócza Zoltán a Kétszer mérj, egyszer vágj – adatokkal a jobb designért című előadásában szintén kitért az A/B tesztelésre, bizonyos pontokon egyeztek, máshol kissé eltértek a tapasztalataink. Sajnos Zoli nem tudott a délutáni szekcióig maradni, pedig érdekes lett volna egy konstruktív vitával zárni a témát.

A prezentációm elérhető a SlideShare-en:

A részletes program a többi előadás anyagával a konferencia oldalán található.

A felhasználónak mindig igaza van!

A usability hatása a felhasználói elégedettségre

2011. szeptemberében érkezett a felkérés a Magyarországi Web Konferencia szervezőitől, hogy tartsak előadást a rendezvényen a használhatóságról. Mivel ennél szigorúbb megkötés nem volt, rövid gondolkodás után úgy döntöttem, kezdjük az alapoknál: vizsgáljuk meg mi is az a usability és miért van szükségünk arra, hogy foglalkozzunk vele.

Jelen cikk a konferencián elhangzott előadás szöveges átirata.

Ha az ügyfelek elégedettségéről van szó, szinte minden alkalommal elhangzik:

„Az ügyfélnek mindig igaza van!”

“Az elégedett ügyfél a legjobb reklám!”

Ha egy weboldal tulajdonosai, üzemeltetői, fejlesztői vagyunk, akkor az ügyfelünk a látogató.

Hogyan tehetjük elégedetté a látogatókat és ezzel sikeressé a weboldalunkat?

(tovább…)

Magyarországi Web Konferencia 2011

Magyarországi Web KonferenciaIdén ősszel, 2011. október 8-án, Buda várában, a Szentháromság téren ismét megrendezésre kerül a legnagyobb múltú hazai szakmai seregszemle, a Magyarországi Web Konferencia.

Az egész napos konferencián ismét az a célunk, hogy kezdőknek és profiknak egyaránt útmutatást nyújtsunk a legújabb webes trendek és technológiák útvesztőjében, legyenek bár fejlesztők, grafikusok vagy azok, akik kettejüket összehozzák.

Mint mindig, most is várjuk tapasztalt előadók és támogatók jelentkezését a szervezok@webkonf.org címen!

Hogy mindig képben légy, kövess minket és szólj másoknak, csiripelj magad is, írd meg a faladra, bökd meg a melletted ülőt!

Forrás: http://weblabor.hu/blog/20110603/web-konferencia-2011